Voeding

Wij weten als geen ander, dat alleen het beste goed genoeg is voor uw hond. Daarom kiezen wij bewust voor verse kip of verse vis gemengd met lam/rijst brokken. Hebt u liever dat uw hond zijn vertrouwde eten krijgt, dan is het ook mogelijk om zijn eigen eten mee te brengen. Denk hierbij aan puppy brokjes of dieetvoer. Heeft uw hond een speciaal dieet of zijn er verdere voedingswensen, bespreek dit dan met ons, zodat wij er rekening mee kunnen houden.

Waarom enten?

Het welzijn van al onze gasten stellen wij voorop. Daarom controleren wij op de geldigheid van de inentingen en is overhandigen van het entingsboekje verplicht. Overleg met uw dierenarts over de entingen. De meeste dierenartsen enten, eens in de 3 jaar, voor hondenziekte, parvo en hepatitis.

  • Leptospirose / ziekte van Weil (jaarlijks)
  • Bordetella en Para-influenza (jaarlijks) d.m.v. een neusspray (geeft een betere bescherming)
  • Bordetella d.m.v. een injectie (3 maanden geldig)
  • Titeren is bij ons ook een geldig bewijs.

Ziekte tijdens verblijf.

Wij doen er alles aan om uw huisdier de beste verzorging te geven, maar het kan gebeuren dat hij of zij ziek wordt. Indien noodzakelijk nemen wij voor kleine behandelingen contact op met uw eigen dierenarts of een dierenarts die op dat moment bereikbaar is. Voor noodgevallen zullen wij altijd met u of uw contactadres overleggen over de te nemen stappen.

Extra service

De honden, die bij ons een langere tijd hebben gelogeerd, worden voordat ze naar huis gaan gewassen mits ze klitvrij gebracht worden. Verder is er een mogelijkheid, in de trimsalon, om uw hond, tijdens zijn verblijf, een volledige vachtverzorging te geven. Afhankelijk van de vacht kan men knippen, plukken of efileren.

Hiervoor dient u wel een afspraak te maken.

Verdere voorbereidingen

Uw huisdier dient vrij te zijn van vlooien, luizen, wormen, oormijt etcetera. Het is aan te raden dat u uw hond voor zijn verblijf een wormkuur en een anti­vlo behandeling geeft, bij voorkeur een watervaste spray of druppeltjes in de nek. Een vlooienband is vaak niet effectief genoeg en gaat loszitten of stuk tijdens het spelen. Voor het toedienen van medicatie: geef ons schriftelijk door waarvoor de medicatie is en de juiste dosering. Het is mogelijk om voor uw hond een eigen dekentje of kussen mee te brengen. Helaas kunnen de spullen die u meebrengt wel vies worden of kapotgaan. Wij kunnen geen zoekgeraakte of kapotte spullen vergoeden.